Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Enzo, de rode wolf

 Reeks :

 

 Auteur:

 Rocio Del Moral

 Aantal blz.

 34

 Illustrator:

 Rocio Del Moral

 ISBN :

 90-5838-176-5

 Uitgever :

 De Eenhoorn

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 David Boets

 Leeftijd :

 + 5

 Thema’s:

 dieren, vriendschap

 Prijs: €

 12,95

 

Enzo, de kleine, lieve wolf met zijn rode pels, is anders dan de andere wolven. Hij lust alleen maar pasta met tomatensaus. Als hij op een dag de wijde wereld intrekt, op zoek naar een eigen plekje, sluit hij vriendschap met Lisa, het schaap. Ze vestigen zich in een vallei en vinden er onderdak en een baantje bij meneer knor, de pizzabakker. Hun leven verloopt naar wens.
Maar op een dag moet Lisa een pizza leveren bij de familie Wolf boven op de berg. Als blijkt dat de bestelling slechts een linke truc was van de hongerige wolven om Lisa  naar hen te lokken, moet Enzo in actie schieten om zijn beste vriendin te redden. Met veel fantasie en de nodige vastberadenheid slaagt hij in zijn hachelijk plan …

Dit originele prentenboek is verrassend door zijn bijzondere benadering van herkenbare gebeurtenissen en de spannende opbouw van het verhaal.
Het leidt de lezer/kijker over verschillende, onverwachte  sporen. Eerst verwacht je dat het over ‘anders zijn’ gaat, dan neigt de inhoud meer naar ‘bijzondere vriendschappen’ en uiteindelijk schakelt het verhaal over naar een spannende ‘thriller’. Dit met een gevarieerde en gevoelige tekst die zich lekker laat voorlezen.
De verschillende personages (zeker de twee hoofdpersonages) zijn genuanceerd en herkenbaar uitgewerkt. Identificatie en herkenning verzekerd!
De kleurrijke prenten zijn heel wat meer dan plaatjes bij praatjes. Zij geven een eigen interpretatie van de tekst en vertellen zo een verhaal op zich.
De combinatie van verschillende technieken (olieverf en collage van realistische afbeeldingen) creëert een eigenzinnige en gepaste sfeer.
Ook de verzorgde lay-out verdient een pluim: grote, verzorgde prenten over driekwart van een dubbel blad met ernaast de tekst, netjes afgedrukt op een contrasterende achtergrond.


Eric Vanthillo

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005