Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Kniebelboek

 Reeks:

 

 Auteur:

 Tom Schoonooghe

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Tom Schoonooghe

 ISBN:

 90-5838-184-6

 Uitgever:

 De Eenhoorn

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Thema’s:

 tekenen

 Prijs: €

 13,50

 

 

Iedereen kan tekenen, daar gaat dit boek van uit. Stap voor stap wordt een tekening opgebouwd en de resultaten mogen gezien worden. Elke stap wordt getoond met een illustratie en uitvoerig toegelicht in een duidelijke tekst. Zo weet je wat je te doen staat: wat je eerst moet doen, welke lijnen je mag weggommen, waar je lijn of cirkel op moet lijken en waar je een persoonlijke toets kan aanbrengen. Ook de inkleuring wordt overgelaten aan je eigen fantasie. Na de volledige uitleg volgt nog een tip voor een variatie op deze tekening.

De linkerpagina wordt telkens gebruikt om de tekening stap voor stap op te bouwen. De rechterpagina toont de afgewerkte tekening. Zo kan je duidelijk zien hoe die tekening is opgebouwd door de grootte en de inkleuring. De rechterpagina maakt het gemakkelijk om te kiezen welke tekening je zelf eens wil proberen. Dan kan je aan het werk met de linkerpagina. De tekst is duidelijk en zorgt ervoor dat je heel goed de opbouw kan volgen.
Deze tekeningen werden reeds getoond op Ketnet, maar door ze in een boek te brengen kunnen er nog meer kinderen van genieten. Dit boek wordt telkens opnieuw uit de kast gehaald. Tekenplezier voor kinderen én volwassenen.


Mik Ghys

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005