Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Willem vliegt

 Reeks:

 

 Auteur:

 Stefan Boonen

 Aantal blz.

 26

 Illustrator:

 Loufane

 ISBN:

 90-448-0077-9

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 4

 Thema’s:

 dromen, vliegen

 Prijs: €

 12,50

 

 

Willem de big verveelt zich. Hij vraagt zich af of varkens kunnen vliegen maar zijn moeder ontneemt hem alle hoop. Toch gaat hij op onderzoek. Vol bewondering bekijkt hij de gans als ze naar het dak van de stal vliegt. Willem wil dat ook eens proberen en kruipt naar de hoogste tak van de boom. Alle varkens en de kippen merken hem op als hij wil vliegen maar hij stort neer in een vieze plas. Dan bedenkt hij dat hij veren nodig heeft. Hij verzamelt alle mogelijke veren en duikt in een modderige plas om daarna de veren in zijn jas van modder te steken. Opnieuw doet hij een poging om het dak van de stal te bereiken en deze keer lukt het. Hij kan vliegen...maar nu heeft hij honger.

Willem is een moedig varkentje, ondanks alle tegenstand geeft hij niet op. Hij blijft proberen en heeft resultaat...denkt hij. Zijn gevoel van eigenwaarde is in ieder geval gestegen. Hij heeft bewezen aan de andere dieren dat hij iets kan als hij het echt wil. Of hij nog meer pogingen onderneemt, verklapt de auteur niet. Het einde van het verhaal blijft open.
De illustraties zijn kleurrijk en grappig. De humor zit vooral in de gelaatsuitdrukkingen van de dieren en de voorstelling van de personages. Geen gedetailleerde landschappen in deze illustraties, alleen de essentie, de dieren zelf, is aanwezig. Een speelse lijnvoering zorgt voor extra aantrekkingskracht.


Mik Ghys

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005