Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Bijbel voor kinderen

 Reeks:

 

 Auteur:

 Murray Watts

 Aantal blz.

 352

 Illustrator:

 Helen Cann

 ISBN:

 90-443-0492-5

 Uitgever:

 The House of Books

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 Engels: Ellis Post Uiterweer

 Leeftijd:

 + 8

 Thema’s:

 bijbel

 Prijs: €

 19,00

 

 

De alom bekende bijbel is een schatkist vol verhalen, bijeengeschreven over een tijdspanne van honderden jaren. De verhalen uit het Oude Testament vertellen over het leven en de gebruiken van de mensen uit die tijd, hoe zij omgingen met hun geloof en hun medemensen. In het Nieuwe Testament gaat de aandacht hoofdzakelijk naar de figuur van Jezus en zijn boodschap voor de mensen.
Al deze verhalen werden doorverteld en opgetekend, en nu nog een keer herverteld in een aangepaste hedendaagse taal. De verhalen klinken vlot en spreken zowel lezers als luisteraars aan. Ook de inhoud blijft aantrekkelijk. De belevenissen van al deze mensen blijven immers boeien.
De kijk van de mensen op God is door de eeuwen heen wel veranderd: er is een groot verschil tussen de soms wrede verhalen uit het Oude Testament en de liefdevolle verhalen uit het Nieuwe Testament. Toch overbrugt de bijbel dit verschil door een mooie evolutie te tonen.
De illustraties hebben een klassiek aandoend karakter, met heel sprekende gelaatsuitdrukkingen en veel oog voor detail. Achteraan in het boek vind je nog een plan met landen uit de bijbel, een register van personen en volken die in het boek voorkomen, een plaatsnamenregister en een woordenlijst. Dat maakt het boek extra toegankelijk voor alle leeftijden.


Mik Ghys

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005