Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het grote circusboek

 Reeks:

 

 Auteur:

 Frédérique Krings

 Aantal blz.

 125

 Illustrator:

 Nancy Pierret

 ISBN:

 90-303-1749-3

 Uitgever:

 Casterman

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 Frans: Attie Spitzers

 Leeftijd:

 + 5

 Thema’s:

 circus

 Prijs: €

 16,50

 

 

Alle kinderen houden van het circus en bijna iedereen zou graag een circusartiest zijn. De ene droomt over acrobatie, een ander wil graag clown worden. Jongleren spreekt ook heel wat kinderen aan. Voor al die kinderen is er nu dit boek. Het biedt een eerste kennismaking met de vaardigheden die je onder de knie moet krijgen.

Eerst worden enkele voorwaarden bekeken waarmee je rekening moet houden wil je enig resultaat bereiken. Dan wordt de figuur van de clown ontleed: de verschillende soorten clowns, hun gedrag, hun kostuum en hun nummers. De presentatie, de voorbereiding, de nummers maken en instuderen worden uitgebreid behandeld. Concrete voorbeelden worden afgewisseld met oefeningen en ideeën. Ook de evenwichtskunstenaars, de jongleurs, de acrobaten en trapezewerkers krijgen een volledig hoofdstuk om alle details te bespreken. Tot slot komt alles samen in de piste en kan de kunst van het circus in de praktijk worden gebracht.
De uitleg is vlot, de oefeningen praktisch en de illustraties zorgen voor extra verduidelijking. Achteraan in het boek staan nuttige adressen in België en Nederland.
Er wordt vooral nadruk gelegd op het feit dat de vele vaardigheden die worden vereist en ontwikkeld bijdragen tot de ontwikkeling van het kind.
Dus...allemaal de piste in.


Mik Ghys

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005