Titel:

 Hou je vast

 Reeks :

 

 Auteur:

 John Prater

 Aantal blz.

 27

 Illustrator:

 John Prater

 ISBN :

 90-269-9630-6

 Uitgever :

 Van Holkema & Warendorf

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 Engels: Greet van den Eshof

 Leeftijd :

 + 4

 Thema’s:

 kinderspel, fantasie

 Prijs: €

 8,50

 

 

Opa beer en kleine beer hebben het allebei heel druk. Opa beer doet de was (of beter: wil de was doen) en kleine beer speelt met een kartonnen doos.
”Vroem, vroem, ik zit in een vliegtuig!”, roept kleine beer en hij vraagt aan opa beer om mee te gaan. Opa laat hem door heel de kamer vliegen en laat hem zachtjes landen op een kussen. Maar voor hij verder kan werken, zit kleine beer al in een trein (“Ga je mee ?”) en later in een boot (“Ga je mee ?”). Van werken komt dus niet veel in huis. Tot opa hem het allerlaatste ritje voorstelt. Dit wordt wel het leukste ritje van allemaal …

Een uiterst herkenbaar prentenboek met een hoog knuffelgehalte en veel fantasie.
De vele (grote en kleine) aquarelprenten stralen een grote dosis gezelligheid uit. De beide beren hebben een uitnodigende expressie en zijn lekker beweeglijk.
De prenten tonen tegelijkertijd het concrete spel en de fantasie. Dit is verrassend en origineel. De tekst erbij is eenvoudig en gevarieerd.
Het verhaal wordt voortgestuwd door middel van herhalingen, en net als je weer een herhaling verwacht, komt de verrassende plot.


Eric Vanthillo

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005