Titel:

 Emma en de man in het duister

 Reeks:

 Emma

 Auteur:

 Rosa Bromet

 Aantal blz.

 175

 Illustrator:

 (omslag) Mariska Cock

 ISBN:

 90-443-0590-5

 Uitgever:

 The House of Books

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Thema’s:

 bijzondere gave, avontuur

 Prijs: €

 11,50

 

 

Emma, die over een bijzondere gave beschikt, reist met een vriendin naar Italië, meer bepaald Milaan. Op de trein worden ze overvallen. Emma krijgt een flinke klap en al hun geld, GSM en papieren worden gestolen. Dankzij haar gave komt Emma op het spoor van een belangrijke diefstal van een misdaadbende. De man in het duister speelt daarin een centrale rol.

Voor de ‘ouderen’ onder ons: deze ‘Emma’-verhalen zijn de ‘Claudia’-verhalen in een modern jasje. GSM, computers, internetcafés, een knappe jongen, een ondernemend jong meisje en natuurlijk een spannende gebeurtenis. Het enige ‘meer’-punt is dat Emma een bijzondere gave heeft waardoor een aantal dingen voor haar erg eenvoudig worden. Maar de beoogde lezer mag vooral niet te veel nadenken over die gave die dan wél en dan weer niet gebruikt kan worden. Over vreemde wendingen of overbodige passages moet niet veel worden gepiekerd.
De gebruikte taal is makkelijk te lezen, het verhaal rechtlijnig chronologisch.
Ook een typisch verhaal voor jonge meisjes. Om te lezen op een lange treinreis: naar Milaan bijvoorbeeld; een handig klein formaat en in kleine lettertjes.


Pol Van Damme

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005