Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Een wolf in de schaapskooi

 Reeks:

 

 Auteur:

 Judith Clarke

 Aantal blz.

 159

 Illustrator:

 (omslag) Jan Hendrickx

 ISBN:

 90-5240-685-5

 Uitgever:

 Houtekiet

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 Engels: Bea De Coster

 Leeftijd:

 + 14

 Thema’s:

 familie, kroniek

 Prijs: €

 15,95

 

 

Kroniek van het leven van Kenny Sinclair; te beginnen vanaf het moment dat zijn vader gestorven was en hij als veertienjarige jongen werk moest gaan zoeken. We maken kennis met zijn kinderen, kleinkinderen en zelfs buurkinderen.

Geen spectaculair verhaal met veel actie of spanning maar een heel fijn opgebouwde vertelling over het leven van Kenny en zijn familie. De verschillende personages worden uitgebreid en heel gedetailleerd getekend. Je krijgt als lezer een goed beeld van het leven tijdens de moeilijke jaren dertig uit de vorige eeuw. Verder worden er momentopnamen beschreven van gebeurtenissen uit het leven van de kinderen en kleinkinderen van Kenny. Hoewel de familie Sinclair in Australië woont, kon het een familie zijn waar ook ter wereld.
De schrijfster heeft het verhaal chronologisch opgebouwd, maar heeft er ingenieus flashbacks of vooruitblikken tussen geweven, waardoor het verhaal een speciale vorm krijgt. De gebruikte taal werd zorgvuldig gekozen en toch leest het verhaal heel vlot en is het goed inleefbaar. Toch is er wel enige leeservaring vereist om dit verhaal ten volle te kunnen smaken.
De titel verwijst naar een gebeurtenis op de eerste dag dat Kenny op zoek ging naar werk en die zijn leven op beslissende wijze heeft beïnvloed.
Het boek kreeg de prijs van het beste Australische boek voor jonge volwassenen.


Pol Van Damme

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005