Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

Titel:

 Applaus !

 Reeks :

 

 Auteur:

 Mick Manning

 Aantal blz.

 48

 Illustrator:

 Brita Granström

 ISBN :

 90-216-1595-9

 Uitgever :

 Ploegsma

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 Engels: Piet de Bakker

 Leeftijd :

 + 8

 Thema’s:

 toneelspelen

 Prijs: €

 14,95

 

 

Dit prentenboek heeft de ambitie je alles te leren om een eigen theatervoorstelling of een film te maken. Dit is echter wat hoog gegrepen. Want om ‘alles’ te leren zou je zowaar een encyclopedie nodig hebben, en dan nog…
Toch krijg je hier vele aanzetten die je kunnen inspireren : een beetje geschiedenis van het toneel, wat oefeningen om te repeteren (beweging, muziek, personages, trucjes, emoties, …), wie er allemaal meewerkt aan een voorstelling (zowel voor als achter de schermen), hoe je een scenario kan maken, hoe je kostuums en attributen kan maken, enz….
Kortom, een massa ideetjes!
Maar dit is dan ook het euvel van dit boek: door de veelheid van ideeën blijft het geheel erg oppervlakkig en komt de inhoud rommelig over. Ondanks de opbouw van de vele hoofdstukken per thema.
Een tweede nadeel van dit boek is het uitgangspunt: het soort theater dat als basis wordt voorgesteld is oubollig. Terwijl kinderen van nu toch vaak hedendaagse voorstellingen zien. Deze evolutie van het theaterlandschap wordt in dit boek genegeerd.
De lay-out is ook erg rommelig: vele kleine prenten met blokjes tekst ertussenin en lukrake tips in gekleurde kadertjes.
De prenten, in fletse kleuren, missen originaliteit en zijn stroef.


Eric Vanthillo

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005