Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Gijs en Lise  Zakenreis

 Reeks:

 Gijs en Lise

 Auteur:

 Bart Demyttenaere, Wouter Kersbergen

 Aantal blz.

 76

 Illustrator:

 Gerd Stoop

 ISBN:

 90-76-90026-4

 Uitgever:

 Standaard

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Thema’s:

 familie, Parijs, vakantie

 Prijs: €

 11,5

 

 

Een beloofde uitstapjesweek valt in het water als vader plots op zakenreis naar Parijs moet. Zijn vrouw boekt stiekem voor haar en de kinderen een kamer in hetzelfde hotel. Gijs en Lise stellen al gauw vast dat de ‘zakenreis’ van hun vader anders is dan hij hen wil laten geloven. Ze zorgen voor enkele verrassingen, maar moeten wel uit de buurt van hun vader blijven.

Ongecompliceerd verhaal over de avonturen van Gijs en Lise die hun vader stiekem gadeslaan tijdens zijn ‘zakenreis’. De situaties zijn herkenbaar en niet overdreven maar ook niet flauw. De personages zijn levensecht beschreven, zeker de kinderen en de ouders. De jonge lezers zullen niet direct struikelen over enkele onvolkomenheden zoals K3 als karaoke in Parijs of een rijmende slogan in het Nederlands voor kaas die niet zal rijmen in het Frans. Dat zijn echter maar details.
Het verhaal leest heel vlot en is geschreven in een eenvoudige taal. Het werd in een aangenaam lezende letter gedrukt. De illustraties vergroten sommige scènes uit en passen bij het verhaal.
Een leuk verhaal, niet te lang, voor jonge lezers vanaf acht jaar.

Dit boek werd in 2004 bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen in de categorie 8 tot 10-jarigen.


Pol Van Damme

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005