Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

Titel:

 Kindje lief zo ben je ontstaan

 Reeks :

 

 Auteur:

 Pascal Teulade

 Aantal blz.

 34

 Illustrator:

 Jean-Charles Sarrazin

 ISBN :

 90-5893-202-8

 Uitgever :

 Bakermat

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 Frans: Leonie Noordewind

 Leeftijd :

 + 5

 Thema’s:

 bevruchting, geboorte

 Prijs: €

 12,50

 

 

‘Kindje lief’ slaagt erin om met de nodige humor en fantasie aan kinderen uit te leggen hoe zij zijn verwekt. Vanuit het idee dat opgroeien en geboren worden spannend is, ga je als lezer/kijker meevoelen met het hoofdpersonage.

Stap voor stap maak je het grote avontuur mee van Korreltje, de zaadcel, die op reis wil. Als op een mooie lentemorgen een geweldige vloedgolf door zijn huis spoelt start zijn reis. Het klikt met Popje, de eicel, en snel versmelten ze tot één eitje. In mama’s buik vinden ze een gezellig kamertje waar ze negen maanden lekker en gezellig wonen en groeien tot een gezonde baby. Tot het huis te klein wordt. Een lange, nauwe gang leidt de baby naar iets lichts en daar ontmoet zij haar mama en haar papa. Ze noemen haar Aimée.

De kracht van dit grote prentenboek zit in de helderheid, de juiste balans tussen fantasie en realiteit en de knap opgebouwde spanningsboog. De grote, zachtkleurige waterverfprenten zijn herkenbaar en sfeervol. Strakke zakelijkheid wordt vermeden door humor en fantasie. De vlotte tekst laat zich lezen als een spannend avontuur. De juiste, niet altijd eenvoudige woorden, worden goed gebruikt en duidelijk verklaard in de tekst zelf.

Een origineel prentenboek dat afrekent met alle voorgaanden die soms te eenzijdig enkel de realiteit van het thema belichtten.


Eric Vanthillo

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005