Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Roald Dahl’s griezelkookboek 2

 Reeks:

 

 Auteur:

 Roald Dahl, Felicity Dahl

 Aantal blz.

 64

 Illustrator:

 Quentin Blake, fotografie Jan Baldwin

 ISBN:

 90-261-1817-1

 Uitgever:

 Fontein

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 Engels: Harriët Haakma Wagenaar

 Leeftijd:

 + 9

 Thema’s:

 kookboek

 Prijs: €

 14,98

 

 

Een kookboek waarvan de namen van de verschillende gerechten niet meteen aan lekkere hapjes doen denken… Wat dacht je van een ontbijt met ‘broeikaseieren’? Of een tussendoortje dat de naam ‘kikkergebak‘ of ‘pluchenuche’ draagt? En als aperitief een prikkelend opstijgdrankje dat ‘blauwe blubbers’ of ‘duivelsduizels’ heet?

Dit is het tweede kookboek vol recepten die aansluiten bij de verhalen van Roald Dahl. Zijn vrouw Felicity schrijft aan het begin van het boek een inleidend woordje, waarin ze vertelt dat Roald ‘voederzakken om’ of ‘aanvallen’ riep om aan te kondigen dat het eten klaar was. Hij was al van kleins af aan door eten gefascineerd en dat vind je in zijn verschillende boeken terug. Veel van de lekkernijen die hij daarin beschrijft staan in dit kookboek uitgelegd. Het boek is in vijf hoofdstukken ingedeeld: op de nuchtere maag, buikbabbelaars, oververrukkelijke smikkels, lichtgevende lolly’s voor een nachtelijk feestmaal en prikkelende opstijgdrankjes. De recepten zijn van Lori-Ann Newman. Elk recept wordt met een verhaalfragment ingeleid. Dan volgt een opsomming van de ingrediënten (soms staat er 1 groot mens bij, wanneer de hulp van een volwassene vereist is) en staat stap voor stap uitgelegd hoe je te werk moet gaan. De illustraties zijn een geslaagde mengeling van foto’s en tekeningen. Een origineel kookboek voor rasechte Roald Dahlfans!


Inge Umans

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005