Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.
Titel: |
Roald
Dahl’s griezelkookboek 2 |
Reeks: |
|
Auteur: |
Roald Dahl, Felicity Dahl |
Aantal
blz. |
64 |
Illustrator: |
Quentin
Blake, fotografie Jan Baldwin |
ISBN: |
90-261-1817-1 |
Uitgever:
|
uitgavejaar |
2002 |
|
Vertaler
uit…: |
Engels:
Harriët Haakma Wagenaar |
Leeftijd: |
+
9 |
Thema’s:
|
kookboek |
Prijs:
€ |
14,98
|
|
Een
kookboek waarvan de namen van de verschillende gerechten niet meteen aan
lekkere hapjes doen denken… Wat dacht je van een ontbijt met
‘broeikaseieren’? Of een tussendoortje dat de naam ‘kikkergebak‘ of
‘pluchenuche’ draagt? En als aperitief een prikkelend opstijgdrankje dat
‘blauwe blubbers’ of ‘duivelsduizels’ heet? Dit
is het tweede kookboek vol recepten die aansluiten bij de verhalen van Roald
Dahl. Zijn vrouw Felicity schrijft aan het begin van het boek een inleidend
woordje, waarin ze vertelt dat Roald ‘voederzakken om’ of
‘aanvallen’ riep om aan te kondigen dat het eten klaar was. Hij was al
van kleins af aan door eten gefascineerd en dat vind je in zijn
verschillende boeken terug. Veel van de lekkernijen die hij daarin
beschrijft staan in dit kookboek uitgelegd. Het boek is in vijf hoofdstukken
ingedeeld: op de nuchtere maag, buikbabbelaars, oververrukkelijke smikkels,
lichtgevende lolly’s voor een nachtelijk feestmaal en prikkelende
opstijgdrankjes. De recepten zijn van Lori-Ann Newman. Elk recept wordt met
een verhaalfragment ingeleid. Dan volgt een opsomming van de ingrediënten
(soms staat er 1 groot mens bij, wanneer de hulp van een volwassene
vereist is) en staat stap voor stap uitgelegd hoe je te werk moet gaan. De
illustraties zijn een geslaagde mengeling van foto’s en tekeningen. Een
origineel kookboek voor rasechte Roald Dahlfans!
|
Ons
mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005