Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Waar komt dat vandaan?

 Reeks:

 Kididoc

 Auteur:

 Anne-Sophie Baumann

 Aantal blz.

 24

 Illustrator:

 Emilie Chollat en Robert Barborini

 ISBN:

 90-76830-40-1

 Uitgever:

 Davidsfonds/Infodok

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 Frans: Karel Verleyen

 Leeftijd:

 + 4

 Thema’s:

 wetenswaardigheden

 Prijs: €

 13,50

 

 

Dit informatieve boek geeft aan de hand van uitklapbare luikjes en flappen, draaiende schijven en grappige illustraties antwoord op een aantal interessante vragen uit het dagdagelijkse leven. Waar komt chocolade vandaan? Wat heb je nodig om zeep te maken? Vanwaar komt de zijde van mama’s sjaaltje? Hoe wordt papier gemaakt?  Op een speelse maar tegelijkertijd erg leerrijke manier komen de kinderen hierover meer te weten. De pagina’s zijn rijk gevuld met vlot leesbare stukjes tekst en leuke visuele voorstellingen maar niet te overladen dankzij de details die op verschillende manieren worden getoond. Zo krijg je bijvoorbeeld op de pagina “In de klas” via een miniboekje de geschiedenis van een tafel te zien. Moeilijkere termen of specifieke woorden worden in de tekst verduidelijkt.
Er is ook een pagina met kleine geheimen van alledaagse voorwerpen en een pagina met kleine proeven om zelf bijvoorbeeld graan te kweken.
Het boek zorgt voor veel kijk-en voorleesplezier en geeft een duidelijk beeld over een aantal vanzelfsprekende dingen die we dagelijks gebruiken.


Hilde Umans

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 mrt 2005