Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De kleine Janneman

 Reeks :

 

 Auteur:

 Wolfram Hänel

 Aantal blz.

 30

 Illustrator:

 Beate Mizdalski

 ISBN :

 90-5579-647-6

 Uitgever :

 De Vier Windstreken

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 Duits: Tjalling Bos

 Leeftijd :

 + 5

 Thema’s:

 avontuur, het einde van de wereld

 Prijs: €

 12,25

 

 

De kleine Janneman kan en wil niet slapen. Hij wil een avontuur beleven. In het licht van de maan maakt hij van zijn deken een zeil en rolt hij zijn kamer uit, de straat op. Zo rolt, rijdt, vaart en vliegt hij de wereld door, tot aan het einde ervan. Dan nog wil hij steeds verder, de hemel in. Tot alles pikdonker wordt. De angst slaat toe, maar hij wordt net op tijd gered en belandt weer lekker in zijn kamertje.

Een avontuurlijk prentenboek waarin een spectaculaire weg wordt afgelegd, maar dat diepgang mist. De kleine Janneman roetsjt van de ene locatie naar de andere, maar staat nergens bij stil. De aanwezige emoties zijn eenduidig en laten weinig nuancering toe.
Vooral de sfeervolle prenten in expressieve olieverftinten geven dit boek een meerwaarde. Zij zijn fantasierijk en komen tegemoet aan een grote dosis nieuwsgierigheid.
De tekst is volledig en gevarieerd, maar een aantal zinsconstructies en woorden zijn te moeilijk voor het doelpubliek: hobbelige kinderhoofdjes, de weerhaan, achter de rug hebben, overmoedig, …

Een prentenboek voor kleine avonturiers dat je fantasie op hol doet slaan.


Eric Vanthillo

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005