Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Willibrord de Haas

 Reeks:

 Bolleboos plus

 Auteur:

 Colette Li

 Aantal blz.

 73

 Illustrator:

 Han Janken

 ISBN:

 90-276-4637-6

 Uitgever:

 Zwijsen

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 7

 Thema’s:

 dieren

 Prijs: €

 8,95

 

 

In het Bovenbos woont Willibrord de Haas. Hij zoekt steeds spullen bij elkaar op de stortplaats en die verkoopt hij aan de dieren in het Benedenbos. Wanneer alle dieren het gevoel hebben dat ze alles al hebben, is Willibrord niet meer welkom. Hij trekt zich terug in zijn woning in het Bovenbos maar na een poosje missen de andere dieren hem. Dankzij een grote vlag die Willibrord zelf had klaargemaakt vragen ze hem om terug te komen. Zo is iedereen weer gelukkig.

Dit is het eerste verhaal in deze bundel dierenverhalen. Bo de Eekhoorn, Tanja het konijn, Menno Mol, Pieke Egel, Isidoor de Uil en nog heel wat andere dieren komen aan bod in sfeervolle korte verhalen. Prettig om even over na te denken en te filosoferen. Zo doen Bo en Tanja, die op sommige dagen spelen dat ze vriendinnen zijn, een wedstrijd in aardig zijn. Tanja wil ook het lievelingsgetal van Bo lenen. Pieke wil dan weer weten wanneer het overmorgen is.
Elk hoofdstuk biedt een leuke aanzet om over na te denken. De tekst is vlot, de dialogen aantrekkelijk en de illustraties sfeervol maar jammer genoeg in zwart-wit.
Een fijn boek voor lezers vanaf 7 jaar die snel vorderen met lezen.


Mik Ghys

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 mrt 2005