Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Beste koning,

 Reeks:

 

 Auteur:

 Jac Linders

 Aantal blz.

 48

 Illustrator:

 Mark Janssen

 ISBN:

 90-5908-039-4

 Uitgever:

 Davidsfonds/Infodok

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 7

 Thema’s:

 wens, beslommering

 Prijs: €

 10,95

 

 

Koen is bedrukt: zijn vader is werkloos. Koen schrijft stiekem een brief aan de koning met de vraag of die geen werk voor zijn vader heeft. Alleen oma weet van de brief. Het duurt lang voordat Koen een antwoord krijgt; de koning heeft het ook zo druk. Koen maakt een mooie kaart en stuurt ook die naar de koning. Zou de koning nú antwoorden?

Een klein, fijn boekje over een jongen die bezorgd is over zijn vader en hoopt dat de koning een oplossing heeft. Dit wensvervullend verhaaltje leest vlot en aangenaam, ook al omwille van de ruime bladschikking en korte zinnen. Vele, sfeervolle en dikwijls paginagrote illustraties vullen het verhaal aan.
Mooi is de volharding van Koen en het telkens uitkijken naar de post, een heel herkenbaar gegeven. De rustige oma die Koen steunt, helpt hem ook zijn geduld te bewaren tijdens de periode dat hij moet wachten op antwoord.
Het wordt ook duidelijk dat een koning het druk heeft en zich met dit voor hem onbelangrijk gegeven moeilijk kan bezighouden. Toch reageert de koning, mede dank zij de koningin. Eerst zegt hij wel dat hij er niet kan aan beginnen om alle mensen werk te bezorgen, toch regelt hij enkele regels verder in het verhaal werk voor Koens vader; dat komt wel vreemd over.
Een aangenaam boekje voor de jonge lezers.


Pol Van Damme

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 mrt 2005