Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Woorden en zinnen

 Reeks:

 Leer en speel

 Auteur:

 Marijke van de  Wetering

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Omslag:Nicole van Moorsel  Binnenwerk: Fred de Heij, Nicole van Moorsel,
 Gemma de Roos

 ISBN:

 90-276-4575-2

 Uitgever:

 Zwijsen

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Thema’s:

 stickers plakken, woorden schrijven

 Prijs: €

 4,50

 

 

Deze reeks speelleerboeken is ontwikkeld om kinderen thuis spelenderwijs allerlei begrippen en vaardigheden die de taalontwikkeling stimuleren te laten oefenen. Elke oefening wordt door middel van een pictogram uitgelegd: kleuren, stickers plakken, tekenen, een lijn trekken, een kring tekenen en een kruisje zetten bij het goede antwoord, schrijven, lezen en luisteren.
Het boek ‘woorden en zinnen’ is bedoeld voor kinderen die al een paar maand leren lezen. Er wordt geoefend op het lezen van m-k-m -woordjes (zoals maan) en zinnen met m-k-m -woorden, ook moeilijkere woorden komen aan bod (zoals kwast en kraam, verkeer en blokken), woorden afmaken of veranderen door één letter te veranderen, rijmopdrachten, …. Op de eerste bladzijde maak je kennis met een jongentje dat zwaar gepakt en gezakt klaar staat om je doorheen dit boekje te loodsen. Hij vormt de rode draad doorheen de tekeningen.
Het boekje is in een roos-zwarte druk uitgevoerd en heeft in het midden een vrolijk gekleurd dubbel uitneembaar stickervel. Leuke, speelse tekeningen nodigen uit om in dit boekje te werken. Het boekje heeft een aantrekkelijke, overzichtelijke lay-out. De oefeningen zijn duidelijk afgestemd op beginnende lezers die zichzelf met het lezen al aardig uit de slag kunnen trekken.


Inge Umans

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 mrt 2005