Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Letters en woorden

 Reeks:

 Leer en speel

 Auteur:

 Samenstelling: Marijke van de Wetering
 Tekst: Maria van Eeden, Willem Eekhof,
 Ingeborg Hendriks, Lian de Kat, Erik van
 Os, Marijke van de Wetering

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Omslag: Nicole van Moorsel . Binnenwerk: Ingrid Godon, Marjolein Krijger, Hugo van Look, Nicole van Moorsel, Leo Timmers

 ISBN:

 90-276-4570-1

 Uitgever:

 Zwijsen

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Thema’s:

 stickers plakken, omcirkelen, lijnen trekken

 Prijs: €

 4,50

 

 

Deze reeks speelleerboeken is ontwikkeld om kinderen thuis spelenderwijs allerlei begrippen en vaardigheden die de taalontwikkeling stimuleren te laten oefenen. Elke oefening wordt door middel van een pictogram uitgelegd: kleuren, stickers plakken, tekenen, een lijn trekken, een kring tekenen, een kruisje zetten bij het goede antwoord en schrijven.
In het boek ‘letters en woorden’ komen allerlei opdrachten voor die met zinnen, woorden en letters te maken hebben. Ook de schrijfmotoriek wordt geoefend. Het boekje is in een geel-zwarte druk uitgevoerd en heeft in het midden een vrolijk gekleurd dubbel uitneembaar stickervel. Leuke, speelse tekeningen nodigen uit om in dit boekje te werken. Het boekje heeft een overzichtelijke lay-out en de oefeningen zijn duidelijk afgestemd op kleuters van vijf jaar en ouder, al is een helpende hand van mama, papa of grote broer of zus wel vereist.


Inge Umans

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 mrt 2005