Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Klanken en woorden

 Reeks:

 Leer en speel

 Auteur:

 Samenstelling: Marijke van de Wetering  Tekst: Maria van Eeden, Marijke van de
 Wetering

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Omslag: Nicole van Moorsel  Binnenwerk:Paul de Becker, Annemie
 Berebrouckx, Fred de Heij, Marjolein Krijger,
 Muriel Leusink, Nicole van Moorsel

 ISBN:

 90-276-4574-4

 Uitgever:

 Zwijsen

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Thema’s:

 stickers plakken, tekenen, kleuren

 Prijs: €

 4,50

 

 

Deze reeks speelleerboeken is ontwikkeld om kinderen thuis spelenderwijs allerlei begrippen en vaardigheden die de taalontwikkeling stimuleren te laten oefenen. Elke oefening wordt door middel van een pictogram uitgelegd: kleuren, stickers plakken, tekenen, een lijn trekken, een kring tekenen en een kruisje zetten bij het goede antwoord, schrijven, lezen en luisteren.
Het boek ‘klanken en woorden’ is bedoeld voor kinderen die gaan leren lezen. Er wordt geoefend op het lezen van m-k-m -woordjes (zoals maan) en zinnen met
m-k-m -woorden, woorden afmaken of veranderen door één letter te veranderen, rijmopdrachten, …. Er wordt ook verteld hoe de letters moeten worden uitgesproken. Elke letter vertegenwoordigt een klank. De 1 2 3 mannetjes vormen de rode draad door enkele opdrachten, ook het vervolgverhaal van het meisje mik zorgt voor een coherent geheel.
Het boekje is in een rood-zwarte druk uitgevoerd, heeft een verzorgde lay-out en heeft in het midden een vrolijk gekleurd dubbel uitneembaar stickervel. Leuke, speelse tekeningen nodigen uit om in dit boekje te werken. De oefeningen zijn duidelijk afgestemd op beginnende lezers en stimuleren op een speelse manier de ontluikende geletterdheid. Bij dit boekje is ook een helpende hand van een ouder of grote broer of zus nodig.


Inge Umans

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 mrt 2005