Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Groot tekenboek voor beginners deel 7

 Reeks:

 Groot tekenboek voor
 beginners

 Auteur:

 Philippe Legendre

 Aantal blz.

 125

 Illustrator:

 Philippe Legendre

 ISBN:

 90-303-1755-8

 Uitgever:

 Casterman

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 Frans: T&C

 Leeftijd:

 + 5

 Thema’s:

 tekenen

 Prijs: €

 9,90

 

 

Iedereen is in staat om een cirkel, een vierkant of een driehoek te tekenen. Deze figuren vormen ook de basis voor een eenvoudige tekenmethode. Aan de hand van eenvoudige basisfiguren krijg je stap voor stap de evolutie te zien naar een volwaardige tekening. De opbouw gebeurt aan de hand van de basisfiguren en het volstaat tenslotte om met enkele lijnen een prachtig resultaat te bekomen.
Dit tekenboek biedt een overzicht van klassieke en moderne sprookjesfiguren, van Assepoester en Pinokkio tot King Kong en Winnetou. Bovenaan de linkerpagina krijg je een overzicht van al de vormen die je nodig hebt in je tekening. Dan krijg je stap voor stap de opbouw van de tekening. Op de rechterpagina zie je het resultaat dat je kan bereiken. Af en toe krijg je een grote illustratie waarin talrijke figuren samen verwerkt werden.

De auteur is tekenaar, etser en schilder. Hij leidt een tekenatelier voor kinderen en ontwikkelde speciaal voor hen deze tekenmethode. Maar ook volwassenen die denken dat ze niet kunnen tekenen behalen dankzij deze methode mooie resultaten. Het onderwerp van dit tekenboek, sprookjesfiguren, spreekt kinderen aan, ze proberen ze onmiddellijk uit. 
Een aanrader voor alle tekenliefhebbers.

 

Mik Ghys

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 mrt 2005