Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Rare sprongen

 Reeks:

 tweelingboeken

 Auteur:

 Rien Broere

 Aantal blz.

 60

 Illustrator:

 Kris Nauwelaerts

 ISBN:

 90-74798-51-9

 Uitgever:

 CEGO

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 7

 Thema’s:

 rollenpatronen, ballet, dansen, vooroordelen

 Prijs: €

 14,00

 

 

Tim gaat voor vier dagen bij zijn nichtje Sterre logeren. Het gaat er helemaal anders aan toe dan bij hem thuis. Zijn oom is goochelaar en zijn tante schildert. Tim komt uit een eerder klassiek gezin. Hij is zelf een skater en lacht met de typische meisjeshobby van zijn nichtje. Ze nodigt hem uit eens te komen kijken wanneer ze dansles heeft. Tim kijkt met grote ogen toe en droomt weg bij de muziek. Het zien dansen maakt de danser in hem los. Wanneer de laatste logeerdag is aangebroken ziet Tim er erg tegenop om terug naar huis te gaan. Niet omdat hij niet naar huis wil gaan maar wel omdat hij zijn ouders iets belangrijks te vertellen heeft…

Het boek begint op de ochtend van de laatste logeerdag. Elk hoofdstuk speelt op een ander tijdstip van die dag en maakt de lezer nieuwsgierig naar wat Tim zijn ouders te vertellen heeft. Wanneer die climax bereikt is, neemt het boek een sprong in de tijd en vertelt chronologisch wat er vanaf de eerste logeerdag tot de avond van de laatste logeerdag gebeurt. Het originele boek maakt deel uit van de reeks ‘tweelingboeken’, boeken die geen oplossing geven maar kinderen én volwassen doen nadenken over vragen die de verschillende verhalen oproepen.
De personages zijn heel realistisch en herkenbaar. Het taalgebruik is helder en toegankelijk. De kleurrijke, duidelijke illustraties zijn een welkome aanvulling op het verhaal.


Inge Umans

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 mrt 2005