Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

Titel:

 De liefste papa

 Reeks :

 

 Auteur:

 Peter Horn

 Aantal blz.

 28

 Illustrator:

 Cristina Kadmon

 ISBN :

 90-5579-677-8

 Uitgever :

 De Vier Windstreken

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 Duits: Christine Kliphuis

 Leeftijd :

 + 4

 Thema’s:

 vader

 Prijs: €

 12,25

 

 

In het begin van dit prentenboek ligt Sebastiaan, de kleine schildpad, dicht tegen zijn vader aan in het gras. ”Bij jou heb ik het lekker warm” zegt hij. En zijn vader bevestigt dit: “Een papa is er om je te verwarmen.” Maar dan wil Sebastiaan weten waarvoor een papa nog meer is.
Zo start dan een vraag- en antwoordspel over wat vaders doen voor of met hun kinderen, waarbij papa schildpad de omschrijving geeft en Sebastiaan raadt om welke papa het gaat. Zoals de vogelpapa die aan zijn kinderen vertelt wat de beste dag is om voor het eerst te vliegen, of de duizendpootpapa die zijn kleintje helpt als zijn pootjes bij het lopen in de war raken, of de sprinkhanenpapa die zijn kinderen voordoet hoe ze van halm naar halm moeten springen, of …

Dit letterlijk hartverwarmende prentenboek straalt een grote dosis lievigheid uit. Niet alleen door de inhoud, maar meer nog door de sfeervolle prenten. De tekst is uitgebreid en neigt soms naar het oubollige, maar dat versterkt juist weer die lieve sfeer. De opbouw van het verhaal nodigt uit tot interactie: voorlezen en raden. Wat bij kleuters zeker aanslaat !


Eric Vanthillo

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 mrt 2005