Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het Spook en de Duisternis

 Reeks:

 Schrikdraad blauw

 Auteur:

 Ronald Verheyen

 Aantal blz.

 72

 Illustrator:

 (omslag) Dirk Lodewijckx

 ISBN:

 90-5016-368-8

 Uitgever:

 Facet

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Thema’s:

 leeuwen, Afrikaanse magiërs, wraak

 Prijs: €

 9,95 

 

 

Tijdens de aanleg van een spoorlijn in Kenia in 1898 terroriseren twee geweldige leeuwen de spoorarbeiders. Na het zoveelste ongeval trachten leeuwenjagers de twee in een val te lokken. Op de dag dat ze gedood worden, spreekt een tovenaar een vloek uit. De twee leeuwen worden opgezet en in een museum geplaatst. Een eeuw later worden ze gebruikt voor een tentoonstelling in Chicago. Vanaf dat ogenblik doen er zich allerlei vreemde gebeurtenissen voor. Dan wordt in de Zoo van Antwerpen een gelijkaardige tentoonstelling georganiseerd…

Spannend avontuur over wraaklustige leeuwen en Afrikaanse magiërs. Het verhaal leest heel vlot en aangenaam; ook vanwege de ruime bladspiegel en het vrij grote lettertype. De gebruikte woordenschat is eenvoudig te begrijpen en zal ook minder leeslustige kinderen aanspreken. De intrigerende omslag trekt onmiddellijk de aandacht van de lezer.
Het magische van het verhaal komt geloofwaardig over, ook voor de lezer van de 21ste eeuw. De personages worden herkenbaar beschreven en de spanning wordt geleidelijk opgevoerd.
De auteur heeft geen diepgaande bedoelingen maar weet realisme en magie tot een boeiend verhaal samen te brengen voor enkele aangename leesuurtjes.


Pol Van Damme

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:05 sep 2005