Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Warme woorden

 Reeks:

 

 Auteur:

 Kolet Janssen

 Aantal blz.

 300

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-317-1766-5

 Uitgever:

 Averbode

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 14

 Thema’s:

 gevoelens, filosoferen

 Prijs: €

 18,95

 

 

Dit is een mooie bundel vol verhalen, gedichten en gebeden. De ondertitel ‘zinvolle teksten voor jongeren’ is terecht, dit is een bron van teksten waarover verteld, gepraat, gediscussieerd en gefilosofeerd kan worden. De teksten werden verzameld uit andere culturen en andere godsdiensten, ze kunnen al erg oud zijn of zeer recent. Allemaal zetten ze je aan het denken.
De verhalen tonen je andere werelden waar toch dezelfde basiswaarden naar voor komen. De essentie van het leven en gelukkig zijn is over de hele wereld hetzelfde. De gedichten werden voornamelijk door jongeren zelf geschreven, dat verhoogt de herkenbaarheid naar de lezers sterk. Ook de gebeden komen vanuit de hele wereld. Elke tekst is voorzien van enkele trefwoorden die achteraan het boek in een alfabetische lijst verzameld werden. Zo kan je steeds een gepaste tekst terugvinden. De keuze van de teksten is erg gevarieerd, soms erg gevoelig, soms erg humoristisch. Toch kan je nadien met elke tekst heel veel kanten op.
Ben je af en toe op zoek naar een mooie tekst voor een bepaalde gelegenheid dan vind je hier alvast een waaier van mogelijkheden.


Mik Ghys

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 mrt 2005