Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Spoken en kastelen

 Reeks:

 

 Auteur:

 Anton van Oirschot

 Aantal blz.

 128

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-274-7863-5

 Uitgever :

 Het Spectrum

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Thema’s:

 spoken, kastelen

 Prijs: €

 9,90

 

 

Welke geest doolt rond in welk oude kasteel in Nederland? En waar komt het verhaal van de man zonder hoofd vandaan? Wie leefde er vroeger in die kastelen? Hoe werd er geleefd en welke legende is over dat kasteel overgebleven? In ‘Spoken en kastelen’ vind je vast een antwoord…

Dit boekje kan bekeken worden als een reisgids. Je krijgt een hele opsomming van de kastelen in Nederland met hun spookverhalen en legendes die generatie op generatie zijn doorverteld. Op het einde van het verhaal krijg je ook telkens bezoekerinformatie met adres en eventuele openingstijden. Elk kasteel krijgt een plaatsje op de overzichtskaart van Nederland vooraan in het boek. Zo kan je bij het lezen het kasteel situeren. Je kan met kinderen een kastelentocht op touw zetten en op de respectievelijke plek het verhaal voorlezen of vertellen. Dat maakt het voor hen vast spannender.
Achteraan in het boek vind je behalve de index ook een uitgebreide bronvermelding. Dit is handig voor diegene die er zich nog meer in willen verdiepen want de verhalen zijn beknopt. Bij elk kasteel krijg je behalve het verhaal ook een foto te zien.

 

Marijke Umans 

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 mrt 2005