Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

Titel:

 Boldo

 Reeks :

 

 Auteur:

 Katrien Thant

 Aantal blz.

 30

 Illustrator:

 Katrien Thant

 ISBN :

 90-6822-918-4

 Uitgever :

 Clavis

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd :

 + 4

 Thema’s:

 verveling, reizen, eieren

 Prijs: €

 12,50

 

Boldo is de zoon van Ski en Do. Met zijn drieën wonen ze in hun kubushuis bij de paddenrots, waar ook de drie padden en vele kevertjes leven.
Ski en Do vertrekken op wereldreis om de dagelijkse sleur te doorbreken. Boldo blijft alleen thuis bij de lieve padden die voor hem zorgen en de kevertjes die hem duizenden verhalen vertellen.
Als Ski en Do terugkomen van een hele lange reis hebben ze massa’s cadeautjes bij en een heel bijzonder ei …

Een origineel prentenverhaal dat een grote dosis ‘lieve naïviteit’ uitstraalt.
Het verhaal is uiterst eenvoudig zonder spectaculaire wendingen. Zo creëert het een zekere rust die tegenwoordig gedurfd en zeldzaam is. De zachtgetinte prenten overstijgen de realiteit en bepalen een eigenzinnige sfeer die tegelijkertijd herkenbaar en toch van een andere wereldorde is.
Het doet sterk denken aan ‘De kleine prins’ van Antoine De Saint-Exupery.
De tekst neigt naar het poëtische, maar is toch prozaïsch. Soms is hij gebald en ritmisch, maar vaak ook gekunsteld en geforceerd.
Voor het doelpubliek van dit boek is hij te moeilijk, maar voor creatieve voorlezers (die de tekst naar hun hand zetten) is hij heel inspirerend.

Een mooi en verzorgd uitgegeven boek dat niet ‘hapklaar’ is. Het biedt veel mogelijkheden en zet vooral veel gedachten op gang.


Eric Vanthillo

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com