Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Operatie terreur

 Reeks:

 Schrikdraad blauw

 Auteur:

 Margaret Mahy

 Aantal blz.

 72

 Illustrator:

 (omslag) Dirk Lodewijckx

 ISBN:

 90-5016-365-3

 Uitgever:

 Facet

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 Engels: John Riedijk

 Leeftijd:

 + 10

 Thema’s:

 avontuur, thriller, geesten

 Prijs: €

 9,95

 

 

Harley, een haantje de voorste, en David dwalen door een ongure buurt. Daar zien ze een auto met het sleuteltje nog op het contact. Harley overhaalt David om hem te ‘lenen’. Maar tot hun ontsteltenis gaat de auto er met hen vandoor. Hij brengt hen naar een onderzoekcentrum voor bomen. Maar daar blijken erg vreemde dingen te gebeuren. Het leven van beide jongens staat op het spel. Zal Quinta hen kunnen redden?

Een hedendaags rechtlijnig avonturenverhaal waarbij de spanning langzaam wordt opgebouwd. Het verhaal is realistisch tot er ook geesten verschijnen. Maar zij zijn nodig in het verhaal en het komt niet ongeloofwaardig over.
De beide jongens zijn herkenbaar beschreven: de één heeft een grote mond maar doet dat eigenlijk om zijn eigen angsten te onderdrukken en de ander is een wat teruggetrokken kerel met gezond verstand die toch niet wil onderdoen voor zijn vriend. De personages in het onderzoekcentrum zijn nogal voorspelbaar beschreven, maar het stoort niet echt.
De taal is eenvoudig en op niveau van de beoogde leesgroep. De bladspiegel is overzichtelijk en ruim zodat het ook voor minder gemakkelijke lezers haalbaar is.
De titel dekt niet geheel de lading.
Leuk voor ontspannen leesplezier.


Pol Van Damme

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:05 sep 2005