Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Grasgroentje en de Zeven Purken

 Reeks:

 

 Auteur:

 Marc de Bel

 Aantal blz.

 28

 Illustrator:

 Marc de Bel, Steven Dhondt

 ISBN:

 90-77060-02-2

 Uitgever:

 tingel

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 4

 Thema’s:

 sprookje

 Prijs: €

 12,50

 

 

Ook de Boeboeks spelen graag toneel. Vandaag stellen ze ‘Grasgroentje en de Zeven Purken’ voor. Prinses Grasgroentje moet vluchten voor haar stiefmoeder en komt terecht in het huisje van de zeven Purken. Die nemen haar liefdevol in huis maar de stiefmoeder zint op wraak. Ze vergiftigt een bosaardbei en verkleedt zich. Zo kan ze Grasgroentje de aardbei laten opeten. Grasgroentje verslikt zich in de bosaardbei en valt op de grond. De zeven Purken zijn heel verdrietig en leggen haar in een glazen kist. Zo wordt ze gevonden door de prins die haar weer wakker krijgt en met haar wil trouwen. Toen de stiefmoeder hoorde wie er ging trouwen viel ze van boosheid dood neer.

Deze Boeboekversie van Sneeuwwitje zorgt nergens voor verrassingen. Dat doen alleen de illustraties. Omdat alles zich op het toneel afspeelt kan je mee genieten van de wonderlijke decors en al de technische snufjes die de Boeboeks bedacht hebben om het sprookje zo mooi mogelijk uit te beelden. Ook de verkleedpartijen van de verschillende Boeboeks werden mooi in beeld gebracht. Er zitten veel minder originele vondsten in de details dan we gewoon waren bij de prentenboeken die Jan Bosschaert voor Marc de Bel illustreerde. Toch heeft Steven Dhondt mooi en aantrekkelijk werk afgeleverd.
 De rolverdeling verwijst naar alle bekende Boeboeks uit de andere verhalen van Marc de Bel. Volgens de achterflap zullen er nog meer sprookjes volgen.


Mik Ghys

Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com

Recensie gemaakt of aangepast op:07 mrt 2005