· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·
Titel: |
Hoe
wordt chocola gemaakt? |
Reeks: |
Mijn
eerste docu-boek |
Auteur: |
John
Malam |
Aantal
blz. |
32 |
Illustrator: |
|
ISBN: |
9789461751058 |
Uitgever:
|
uitgavejaar |
2014 |
|
Vertaler
uit…: |
Engels:
Vrouwke Klapwijk |
Leeftijd: |
+
6 |
Originele
titel: |
The journey
of a Bar of Chocolate |
AVI: |
|
Thema’s: |
chocolade,
cacao |
Prijs:
€ |
11,00 |
|
Chocolade is niet weg te denken uit onze voeding. De meeste
kinderen zijn er ook dol op. In dit informatieve boek wordt
in korte hoofdstukjes verteld waar chocolade van gemaakt
wordt en hoe de cacaobonen uiteindelijk een reep chocolade
worden. Met grote duidelijke foto’s en in korte stukjes
tekst wordt deze reis van boon tot reep stap voor stap erg
overzichtelijk uitgelegd. De oorspronkelijke titel klinkt
wel veel avontuurlijker. Achterin het boek wordt deze reis
schematisch weergegeven, is er een verklarende woordenlijst,
kan je nog een chocolaquiz spelen en zijn er weblinks
opgenomen naar filmpjes over het maken van chocola. Een
toegankelijk informatief boek uit een hele reeks boeken die
stilstaan bij de oorsprong van dingen die we dagelijks
gebruiken. |
Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:18 september, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit
2014