· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het muizenei

 Reeks:

 Spikkel en Spekkie

 Auteur:

 Marc de Bel

 Aantal blz.

 75

 Illustrator:

 Frieda Van Ravels

 ISBN:

 9789462341555

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2014

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 7 / E5

 Thema’s:

 avontuur, ei, koekoek

 Prijs: €

 12,50

 

 

Spikkel en Spekkie bouwen een boomhut met een oude koekendoos die ze vullen met stro. De volgende dag ligt er zowaar een ei in! Wie heeft dat er in gelegd? En wat moeten ze er nu mee? Moeder Rat geeft hen de tip om het ei warm en droog te houden. Een tijd later barst het ei open …

Alweer het zoveelste verhaal rond de huismuis Spikkel en de jonge rat Spekkie. De ingrediënten zijn telkens dezelfde: Spikkel is weer eens een beetje ongehoorzaam. Zij beleeft liever avonturen met haar vriend Spekkie. Er gebeurt iets waarvoor ze een oplossing moeten zoeken, de kat Karkas zorgt voor een zoveelste dreiging en Spikkel helpt een probleem oplossen. Achteraan het verhaal krijgt de jonge lezer nog wat informatie over het aangehaalde onderwerp. In dit geval het geboren worden van nakomelingen bij zoogdieren en vogels.
Zowel jonge jongens als jonge meisjes kunnen zich herkennen in de ondeugende Spikkel of de speelse Spekkie. Het educatieve kantje krijgt de lezer er nog bovenop.
Een eenvoudig verhaal in een makkelijk leesbare taal. Elke nieuwe zin begint op een nieuwe regel om het lezen te vergemakkelijken. De ruime bladspiegel en de vele kleurrijke illustraties maken het geheel aangenaam voor de jonge lezer.


Pol Van Damme
juni 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:20 augustus, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014