· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Lannoo’s grote encyclopedie van alle kennis

 Reeks:

 

 Auteur:

 Eindredactie: S. Brown, D. Mills, B.Morgan

 Aantal blz.

 360

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789401413992

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2014

 Vertaler uit…:

 Engels: A. van Uijen, R. de Ridder, E. Schreuder

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 Knowledge Encyclopedia

 AVI:

 

 Thema’s:

 kennis, informatief

 Prijs: €

 24,99

 

 

Zes grote thema’s komen aan bod: de ruimte, de aarde, de natuur, het lichaam, de wetenschap en de geschiedenis. Elk thema is nog eens onderverdeeld in een aantal hoofdstukken waarin een aantal onderwerpen verder worden verduidelijkt. Elk onderwerp is voorzien van een aantal foto’s, schema’s en illustraties die de aangeboden tekst visueel ondersteunen. Een laatste hoofdstuk onder de titel ‘Extra’s’ geeft nog extra informatie over allerhande onderwerpen en bevat een woordenlijst en een uitgebreide register.

Dit lijvige boek in groot formaat valt zwaar uit, letterlijk dan. En ook informatief is het een hele kluif om te verwerken. De hoofdstukken worden ingeleid door een erg overladen en weinig overzichtelijke inleiding waarna de onderwerpen aan bod komen die duidelijker zijn en verhelderende schema’s en illustraties bevatten bij de teksten.
Deze teksten zijn niet altijd eenvoudig omdat ze het aangehaalde onderwerp willen uitleggen, onderwerpen waarvoor geen eenvoudige uitleg mogelijk is zoals de ‘big bang’ of de deeltjesversneller, om er maar enkele te noemen.
Het is de bedoeling dat de gebruiker dat deeltje informatie opzoekt dat hij/zij nodig heeft, zoals een encyclopedie bedoeld is. Wil een gebruiker over een bepaald thema meer weten kan hij/zij de verschillende onderwerpen dieper bestuderen.
Naast de overvloed aan informatie staan er in de tekst zelf nog enkele opvallende quotes en worden in een balk bovenaan nog korte weetjes vermeld. Een gebruiker ziet deze weetjes nogal eens over het hoofd door de grote hoeveelheid informatie die op elke bladzijde verstrekt wordt.
Dit boek bevat een schat aan informatie en een lezer/kijker kan urenlang bladeren, kijken en lezen over de meest uiteenlopende onderwerpen, van het kleinste deeltje tot de onmetelijke ruimte.


Pol Van Damme
juni 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:20 augustus, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014