· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Parijs reis-doe-boek voor kinderen én ouders

 Reeks:

 Draw your map

 Auteur:

 Robin Bertus (tekst en ideeën)

 Aantal blz.

 64

 Illustrator:

 Lisa van Gaalen (illustraties en vormgeving)

 ISBN:

 9789462321595

 Uitgever:

 Uitgeverij Link

 uitgavejaar

 2014

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 vakantie, citytrip, stad, doen

 Prijs: €

 9,95

 

 

Citytrippers met kinderen vinden in dit boek een waardige interactieve reisgids op kindermaat. Wel enkel nog van Parijs, maar de makers hebben de ambitie om andere steden ook in hun 'Draw your map'-reeks op te nemen: Amsterdam, Barcelona, Londen, ...
Dat belooft! Want dit eerste reis-doe-boek weet onmiddellijk de juiste toon te vinden.
In het midden vind je een grote blinde kaart van Parijs met enkel de Seine erop getekend als een soort baken doorheen de stad. Doel is om deze kaart verder aan te vullen met tekeningen van wijken en gebouwen die je bezoekt of wil bezoeken. Je kan er vooraf aan werken als een soort planner, of op het moment zelf als een soort neerslag van je trip of achteraf als een soort verwerking van je ervaringen. Vele mogelijkheden dus.
Het ganse boek is opgedeeld volgens de belangrijkste gebouwen en wijken in Parijs die het bezoeken waard zijn: de Eiffeltoren, de Arc-de-Triomphe, de Sacré-Coeur, de Notre-Dame, het Musée du Louvre, het Centre Pompidou, en vele andere.
Telkens 4 pagina's per item. 4 pagina's vol weetjes, foto's, tekeningen en zinnetjes in het Frans (met de vertaling erbij en de fonetische schrijfwijze zodat je het vlekkeloos kan toepassen in Parijs).
Het geheel oogt eigentijds, de korte stukjes wisselen elkaar vlot af. Je komt heel wat te weten en alles is vrij kort gehouden. Voor de meerwaardezoeker zijn er vele tips op internet om zelf aan de slag te gaan als je interesse hebt.
En als speels element is er ook nog het hondje dat zich op elke pagina verstopt. “Cherche le chien! Sjers le sjen! Zoek het hondje”.

Een degelijk en speels werk met eigentijdse linken naar facebook, pinterest en google plus. Dit wordt uitkijken naar de volgende delen...


Eric Vanthillo
april 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:11 mei, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014