· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Dinosauriërs

 Reeks:

 Ooggetuigen

 Auteur:

 Dr. D. Norman & Dr. A. Milner

 Aantal blz.

 72

 Illustrator:

 Diverse fotografen

 ISBN:

 9789089419125

 Uitgever:

 Memphis Belle

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Engels: Guy Brugmans i.s.m. Crius Group

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 Dinosaurs

 AVI:

 

 Thema’s:

 dinosauriërs

 Prijs: €

 12,95

 

 

In een dertigtal dubbele paginahoofdstukken krijgt de lezer een beeld van de verschillende soorten dinosauriërs, hun leefomgeving, hun bouw, concurrentie onder dino’s, mogelijk einde van deze dieren en hoe men vandaag fossielen vindt, bestudeert en reconstrueert om aan het publiek te kunnen tonen. Ook de eerste ontdekkingen en foutieve gevolgtrekkingen komen onder de aandacht. Een aantal weetjes, classificatie, plekken waar lezers meer informatie kunnen vinden op het internet of te bezoeken musea krijgen een plaats waarna een woordenlijst en register het boek afsluiten.
Zoals in alle delen van de Ooggetuigenreeks is er telkens een inleidende tekst in een grotere letter en wordt die tekst verduidelijkt met een aantal foto’s en illustraties waarbij nog korte tekstblokken in kleine letter staan.
De informatie over dinosauriërs wordt nog steeds aangevuld en aangepast na nieuwe ontdekkingen en sommige elementen blijven in het ongewisse. Wetenschappers kunnen dan enkel aan de hand van gegevens en uitzicht van hedendaagse dieren sommige dingen veronderstellen zonder er zekerheid over te hebben. Dit boekdeel is een heruitgave van een herziene uitgave. Waarmee nog eens bewezen wordt dat informatie uit eerdere onderzoeken kan veranderen bij nieuwere ontdekkingen over deze imposante en tot de verbeelding sprekende dieren uit een ver vervlogen verleden.
Een verzorgde uitgave die beslist de moeite waard is.


Pol Van Damme
maart 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:23 april, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014