· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Foto! Durf bijzondere foto’s te maken

 Reeks:

 

 Auteur:

 Marije van der Hoeven

 Aantal blz.

 105

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789021672304

 Uitgever:

 Ploegsma

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 +9

 Originele titel:

 

 AVI:

 9 / Avi-Plus

 Thema’s:

 fotografie, doeboek

 Prijs: €

 16,95

 

 

Zo begint de auteur dit fantastisch informatieve boek: “Als je een fototoestel hebt, dan heb je duizelingwekkend veel mogelijkheden in je hand. Dit boek laat zien dat je bijna alles kunt fotograferen: de dingen die je ziet, maar ook de dingen die je droomt. Fotograferen is net goochelen. Je kunt de baas worden over tijd en licht.”

In 8 duidelijk gestructureerde hoofdstukken beschrijft de auteur hoe je bijzondere foto’s kunt maken. Stapsgewijs en met verschillende foto’s ter illustratie leer je nog beter om te gaan met je fototoestel. De belangrijke boodschap is dat je als fotograaf goed leert kijken, niet alleen als je een foto maakt maar ook als je hem daarna bekijkt. Het boek is daarom ook een doeboek: door de commentaren bij alle foto’s te lezen krijg je vanzelf nog meer ideeën over wat je allemaal met fotografie kunt doen. Zo stimuleert de auteur om je eigen fotoboek te maken met eigen foto’s uit je eigen leven. Of in een ander hoofdstuk over het maken van fantasiefoto’s: met een aantal grappige en vreemde voorwerpen die je op een bepaalde manier combineert op een plek die er op de een of andere manier bij hoort. Zo kan je een fotoverhaal maken. In het laatste hoofdstuk rijkt de auteur nog meer foto-ideeën aan waarmee je meteen kunt beginnen zowel binnen als buiten.
Een origineel, enthousiasmerend en prachtig boek, een aanrader voor alle fotografen of lezers die graag zelf met een fototoestel willen experimenteren.

 

Hilde Umans
februari 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:15 maart, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014