· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Hoe auto’s werken

 Reeks:

 

 Auteur:

 Nick Arnold

 Aantal blz.

 22

 Illustrator:

 Allan Sanders

 ISBN:

 9789048819164

 Uitgever:

 Moon

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Engels: Merel Leene en Moon

 Leeftijd:

 + 7

 Originele titel:

 How Cars Work

 AVI:

 

 Thema’s:

 auto, techniek

 Prijs: €

 15,95

 

 

De ondertitel van dit vierkante ‘doosboek’ luidt: ‘Bouw je eigen echt werkende automechanieken’. Het is een interactieve gids die de jonge lezer de technieken die in auto’s worden gebruikt op een aanschouwelijke manier tracht duidelijk te maken. Op de linker pagina wordt een bepaald technisch onderdeel verduidelijkt aan de hand van korte teksten en illustraties. Op de rechter pagina wordt de techniek meer specifiek uitgelegd op een blauwe achtergrond en daarnaast op een gele achtergrond staat de uitleg hoe de jonge technicus zelf aan de slag kan gaan. De verschillende bewegende delen hebben elk hun eigen kleur die consequent in de illustraties wordt aangehouden en ook de kleur is van de onderdelen die de jonge technicus nodig heeft. Alle onderdelen zijn bijgevoegd in de ‘doos’ die mee het boek vormt.
Door te lezen, te kijken en zelf te doen, krijgt de jonge technicus inzicht in de werking van de auto. Toch zullen er voor iets minder technische aangelegde jonge lezertjes wel een aantal dingen onbegrijpelijk blijven.
Voor ondernemende jonge kinderen die graag knutselen, bouwen en weer afbreken, gegarandeerd uren inzichtelijk knutselplezier.


Pol Van Damme
maart 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:09 maart, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014