· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het dierenboekde encyclopedie van alles wat
 leeft

 Reeks:

 

 Auteur:

 Redactie: Erik Busser

 Aantal blz.

 294

 Illustrator:

 Diverse fotografen

 ISBN:

 9789025756628

 Uitgever:

 J.H. Gottmer

 uitgavejaar

 20134

 Vertaler uit…:

 Engels: Joost Mulder

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 The Animal Book. A visual encyclopedia of life on Earth

 AVI:

 

 Thema’s:

 levensvormen, planten, dieren

 Prijs: €

 19,95

 

 

Na een woord vooraf en de stamboom van het leven, komen alle levensvormen aan bod. Te beginnen met microscopisch leven, schimmels, planten, ongewervelde dieren tot de gewervelde dieren. Daarin komen de verschillende soorten nog eens apart onder de aandacht: vissen, amfibieën, reptielen, vogels en zoogdieren. Een register sluit het boek af.
Deze encyclopedie geeft een idee van de ongelooflijke uitgebreidheid van levensvormen op aarde. Er worden bijzonder veel soorten getoond met een heel korte beschrijving in een tekst onderaan elke bladzijde. Niet elke getoonde levensvorm wordt aangehaald. Sommigen krijgen iets meer aandacht met een grote dubbele paginagrote foto met onderaan een korte tekst. Van deze levensvormen worden dan de grootte, het gewicht, de habitat, verspreiding, voedsel, voortplanting, levensduur, vijanden en status vermeld.
Deze mooi verzorgde uitgave is meer een kijkboek dan een informatief boek. De lezer/kijker kan heel wat schimmels, planten en dieren terugvinden en te weten komen bij welke soort ze horen. Uitgebreidere informatie zal elders moeten gezocht worden.
Voor uren lees- en kijkplezier.


Pol Van Damme
maart 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:09 maart, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014