· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Hét lijfboek (+ cd)

 Reeks:

 

 Auteur:

 Bette Westera

 Aantal blz.

 61

 Illustrator:

 Philip Hopman

 ISBN:

 9789025744946

 Uitgever:

 Gottmer

 uitgavejaar

 2010

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 lichaam, anatomie, gezondheid, voorlichting

 Prijs: €

 12,95

 

 

Hét lijfboek liegt er niet om: met veel fantasie en humor schrijft Westera vele interessante weetjes bij elkaar omtrent het menselijk lichaam, rijkelijk vergezeld van verrassende verzen.
Alles is netjes opgedeeld in overzichtelijke hoofdstukken: je hoofd, je romp met je armen en je benen, je huid en je haar, je maag en je darmen, je hart, je bloed en je longen, je botten en je spieren, je zintuigen en je zenuwen, seksualiteit en voortplanting, en tot slot dat wat je niet kunt zien (de cellen, de bacteriën, gevoelens, gedachten en de geest.
De geestige invalshoeken maken dit boek tot een prettig lees- en naslagwerk voor erg jonge kinderen. Alles is kort en bevattelijk uitgelegd.
De vele versjes tussendoor geven lucht aan de informatie. Zij zijn speels, ritmisch en vol fantasie.
Hopman illustreert dit alles met al evenveel fantasie en humor. Zijn speelse tekeningen vullen de tekst aan en vice versa.
Ook de uitgekiende vormgeving, uitgevoerd door Atelier van Wageningen, is mooi en speels.
Bij het boek hoort een cd met daarop 13 lijfliedjes, gecomponeerd door Diederik van Essel en Sander Hop. De teksten staan verspreid doorheen het boek zodat je ze kan lezen terwijl je naar de cd luistert. En na enkele beluisteringen zal je ze zonder moeite meezingen. Want de liedjes zijn eenvoudig, maar toch gevarieerd door de verschillende stijlen. Om het zelf zingen tegemoet te komen staan de liedjes ook op de cd in karaokeversie. En op de
website van Gottmer vind je de partituren van de betreffende liedjes met de akkoorden.

Kortom, een rijkelijk werk voor alle weetgierigen met niet alleen heldere informatie en prettige tekeningen, maar ook fijne versjes en leuke liedjes om zelf mee te zingen.


Eric Vanthillo
maart 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:09 maart, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014