· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 De legende van de wachters: de redding

 Reeks:

 De legende van de
 wachters, deel 3

 Auteur:

 Kathryn Lasky

 Aantal blz.

 196

 Illustrator:

 (omslag)  Hauptmann & Kompanie
 Werbegentur

 ISBN:

 9789022329160

 Uitgever:

 Manteau / WPG Uitgevers

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Engels: Emmy Middelbeek

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 The Guardians of Ga’Hoole, The rescue

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 dieren, strijd om het Goede, vriendschap

 Prijs: €

 12,95

 

 

Soren zou blij moeten zijn nu zijn zusje Eglantine ook in de Grote Boom van Ga’Hoole weer op haar plooi komt. Maar Soren’s leermeester Ezylryb is verdwenen en Soren voelt aan dat er meer aan de hand is. Tegen de regels van de Boom in gaat Soren met zijn vrienden op zoek naar zijn mentor. Het wordt een levensgevaarlijke zoektocht.

Deel drie in de reeks ‘De legende van de wachters’ gaat verder waar deel twee geëindigd is. Het is niet mogelijk om de delen afzonderlijk te lezen. De lezer zou niet begrijpen wie wie is en waarom iemand zus of zo handelt of reageert.
De verschillende ‘personages’ (het zijn uilen, maar wel sprekende uilen die allerlei menselijke vaardigheden bezitten zoals boeken lezen of dingen smeden) zijn ondertussen gekend. Soren is een zachtaardig uiltje dat over bijzondere gaven beschikt, maar daar niet mee te koop loopt en eigenlijk nog erg aan zichzelf twijfelt. Zijn vrienden die hem zien als hun leider moeten hem telkens overtuigen dat hij correct handelt.
De vaardigheden die de uilen in vorige avonturen hebben opgedaan, hebben ze nodig om de uitdaging waar ze nu tegenover komen te staan de baas te kunnen. In dit deel van het verhaal komt de lezer ook te weten wat er met de ouders van Soren gebeurd is. De originele Engelse versie van het verhaal is al tien jaar oud en de reeks bevat nog heel wat delen. De geďnteresseerde lezer kan nog een hele tijd verder.
De gelijknamige animatiefilm over de uilen van Ga’Hoole is slechts een slap doorslagje van deze reeks.


Pol Van Damme
januari 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:12 februari, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014