· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Ik zoek een woord, 167 gedichten over
 taal om van A tot Z te verslinden

 Reeks:

 

 Auteur:

 Gekozen door Hans & Monique Hagen

 Aantal blz.

 100

 Illustrator:

 Deborah van der Schaaf

 ISBN:

 9789045115382

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 9 / Avi-Plus

 Thema’s:

 poëzie, taal

 Prijs: €

 19,95

 

 

“In dit boek staan liefdesgedichten, boze brieven, zoete woorden, maar ook zure. Gevleugelde woorden, beeldtaal, klanktaal, kromtaal, wartaal, en woorden die zich niet laten vangen. Gedichten over alles wat je wel en niet met taal kunt zeggen.”
In deze verzamelbundel staan 167 gedichten van o.a. Toon Hermans, Johanna Kruit, Kees Spiering, Bart Moeyaert, Hans Dorrestijn, Sjoerd Kuyper, Joke van Leeuwen, Erik van Os, Ted van Lieshout, K.Schippers, Shel Silverstein, Willem Wilmink, Herman de Coninck, en vele anderen.
In hun nawoord schrijven Hans en Monique Hagen dat bijna elke dichter wel iets over taal heeft geschreven en dat ze die gedichten zijn beginnen verzamelen. Ze hebben zo’n 1400 boeken doorbladerd en 4 jaar lang gedichten opgediept uit hoeken en gaten. Ze hebben ook 19 lestips geschreven die te vinden zijn op hun website: http://hanshagen.nl/ik-zoek-een-woord-lesideeen/
Dit is een mooi vormgegeven hebbeding vol gevarieerde illustraties, inspelend op de inhoud van de gedichten. Dankzij de nauwgezetheid van Hans en Monique Hagen krijg je als lezer een prachtig, uniek en afwisselend boeket gedichten voorgeschoteld.
Een boek om te koesteren, te lezen, te proeven, te herlezen, voor te lezen.
Een aanrader!

 

Hilde Umans
december 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 februari, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014