· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Schaken

 Reeks:

 

 Auteur:

 Daniël King

 Aantal blz.

 64

 Illustrator:

 Jane Lambert

 ISBN:

 9789025746247

 Uitgever:

 J.H.Gottmer

 uitgavejaar

 2009

 Vertaler uit…:

 Engels: Wybrand Scheffer

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Chess. From first moves to checkmate

 AVI:

 

 Thema’s:

 schaken, informatief, hobby

 Prijs: €

 9,95

 

 

Na een korte inleiding en een uitleg hoe het spel zich ontwikkeld heeft, krijgt de lezer een uiteenzetting van de verschillende stukken en hun mogelijkheden op het veld. Daarna komen een aantal zetten aan bod om in een tweede grote deel verder uit te wijden over een aantal wereldkampioenen en hun strategie. Het boek eindigt met een woordenlijst, een register, antwoorden op problemen die doorheen het boek gesteld werden en enkele bruikbare adressen.
Het boek is al aan zijn zesde druk toe en heeft zijn waarde dus al zeker bewezen. De verschillende stukken worden uitgebreid beschreven, met telkens enkele voorbeelden en problemen die de lezer kan overdenken (de antwoorden vindt hij achteraan in het boek). Door deze voorbeelden en problemen te bekijken en overdenken, krijgt de lezer een beter inzicht in de mogelijkheden van elk stuk.

Met de openingen en enkele belangrijke zetten kan de lezer ook echt aan de slag.  Bij elk besproken stuk en elke bijzondere zet staat ook nog een leuk weetje. De diagrammen zijn erg duidelijk en verduidelijken de tekst visueel.
De knappe illustraties maken deze verzorgde uitgave nog aantrekkelijker.
Een bijzonder duidelijk boek dat de jonge speler een heel overzichtelijk beeld geeft over het spel en aanstekelijk werkt om zelf te beginnen spelen.
Heel interessant voor elke beginnende speler!


Pol Van Damme
januari 2014


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 februari, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014