· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Hoe overleef ik school?

 Reeks:

 Hoe overleef ik

 Auteur:

 Francine Oomen

 Aantal blz.

 140

 Illustrator:

 Annet Schaap

 ISBN:

 9789045115412

 Uitgever:

 Querido

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 +11

 Originele titel:

 

 AVI:

 9 / Avi-Plus

 Thema’s:

 middelbare school, tips

 Prijs: €

 12,95

 

 

Dit boek uit de ‘Hoe overleef ik’-serie is ingedeeld in 3 delen: Hoe overleef je de middelbare school? Hoe overleef je de anderen? Hoe overleef je stress?

Francine Oomen geeft in haar typische vertelstijl tips over schoolkeuze, wat te doen bij stapels huiswerk, of wanneer je een werkstuk moet maken, hoe je van en naar school gaat, tips om je kamer op te ruimen, wat met vervelende klasgenoten, ...

Elk deel bevat korte strips, lezersbrieven met antwoorden, enquête-resultaten, een boodschappenlijstje of een handige checklist, een leuke quiz, of bijvoorbeeld tips om je boeken te kaften, om zelf je fietsbanden te plakken, een test om te meten hoe je je op school voelt, invulpagina’s,... Kortom allerlei handige weetjes om school en de daarmee gepaard gaande stress of angst te overleven. Dit alles geschreven in een humoristische, positieve sfeer. Het is wel een Nederlands boek met veel aandacht voor de brugklas (wat in Vlaanderen niet bestaat) en andere typische termen die minder courant zijn in Vlaanderen. Maar voor de fans van de ‘Hoe overleef ik...’ boeken zal dit zeker geen obstakel vormen omdat de survivaltips voor iedereen bruikbaar zijn. De pagina’s zijn rijk gevuld met grappige en kleurrijke illustraties, vlot geschreven tekst die dankzij de speelse bladspiegel flitsend overkomen en de tieners zeker zullen aanspreken. Blijkbaar zijn een aantal onderwerpen uit dit boek al eerder verschenen in het ‘Hoe overleef ik...’ - tijdschrift.

 

Hilde Umans
december 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:02 februari, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014