· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Dante danst oma blij

 Reeks:

 

 Auteur:

 Twiggy Bossuyt

 Aantal blz.

 30

 Illustrator:

 Esther Platteeuw

 ISBN:

 9789058388919

 Uitgever:

 De Eenhoorn

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 oma, echtscheiding, gezin, feest, fantasie

 Prijs: €

 14,50

 

 

Morgen is het feest want dan is Dante jarig. Of zou het feest moeten zijn, maar niemand is blij. Omdat oma niet wil komen. Zij is boos op opa omdat hij verliefd is op iemand anders. En dat kan zij niet kroppen. Zij is woest!
Mama is op haar beurt boos op oma. Zij vindt haar egoïstisch en zegt dat zij door de grond zou moeten zakken van schaamte. Dante zelf wil het allemaal niet horen en gilt 'Stop!' En dan gebeurt iets raars: hij en oma reizen doorheen een fantasiewereld waar eskimo's aardig doen met hun neus, waar een indianenopperhoofd een vredespijp geeft aan haar en waar zij op de evenaar de boosheid uit haar lichaam danst. Daarna is oma klaar is voor het grote feest...

Het is eens wat anders, grootouders die boos zijn, ruzie maken en willen scheiden. En zo het feest van hun kleinzoon verpesten.
Dit originele gegeven is hier uitgewerkt met exuberante prenten die voor zich spreken: de kleuren, de beweeglijke figuren en de sprekende expressies, je leest het verhaal en de emoties zo van de prenten af.
Het verhaal begint veelbelovend, maar eens de fantasiereis is ingezet en oma stap na stap van haar boosheid verlost wordt, verdwijnt de vaart uit het verhaal en loeren de voorspelbaarheid en de moraal om het hoekje.


Eric Vanthillo
december 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:26 januari, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014