· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Weerwolfhooikoorts

 Reeks:

 Dolfje Weerwolfje

 Auteur:

 Paul van Loon

 Aantal blz.

 146

 Illustrator:

 Hugo van Look

 ISBN:

 9789025862800

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 7

 Originele titel:

 

 AVI:

 5 / E4

 Thema’s:

 weerwolven, hooikoorts, vriendschap

 Prijs: €

 14,95

 

 

Dolfje moet steeds niezen als het volle maan is geweest. Hij blijkt allergisch te zijn aan weerwolfhaar! Wat een ramp, dan kan hij zelfs niet in de buurt van Noura of opa blijven. Dolfje zoekt samen met Leo naar een oplossing want weerwolfhooikoorts is erg besmettelijk...

Een spannend avontuur in de reeks over Dolfje Weerwolfje waarin Paul van Loon in zijn gekende vertelstijl vol humor en griezel schrijft over Dolfje en zijn familie en vrienden. Met dit verhaal voel je wel als lezer dat het al eerder als vervolgverhaal in het tijdschrift van Dolfje is verschenen, zoals de auteur zelf achterin het boek uitlegt. Elk nieuw hoofdstuk herhaalt een beetje wat er in het vorige is gebeurd en voor een verhaal in boekvorm vertraagt dat wel wat de leessnelheid en de vaart van het verhaal zelf.

Voor de fans blijft het natuurlijk genieten van de avonturen van Dolfje die samen met Leo een race tegen de tijd onderneemt om op tijd aan het gehoopte medicijn te geraken! Op de speciale, extra stevige cover is er een drukknop zodat je de sterren aan de blauwe hemel kan laten schitteren tijdens de volle maan waarop Dolfje een weerwolf wordt, een leuk toemaatje.

 

Hilde Umans
december 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:19 januari, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014