· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Pas op, dit boek bijt!

 Reeks:

 

 Auteur:

 Nick Bromley

 Aantal blz.

 30

 Illustrator:

 Nicola O'Byrne

 ISBN:

 9789025755003

 Uitgever:

 Gottmer

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Engels: J.H.Gever

 Leeftijd:

 + 4

 Originele titel:

 Open Very Carefully. A Book With Bite

 AVI:

 

 Thema’s:

 bijten, krokodil, boek, gaten, fantasie, schrik

 Prijs: €

 9,95

 

 

De vertaler van dit fantasierijke prentenboek nam een loopje met de betekenis van de titel, want het is niet het boek dat bijt, maar het beest dat je erin ontdekt...
Het begint als het boek van 'Het lelijke eendje' van Hans Christian Andersen. Maar op pagina 2 ontdek je al iets onverwachts, iets dat er niet hoort. In het boek huist een krokodil. Een groot, vraatzuchtig beest dat waarschijnlijk in je vinger bijt als je niet stilzit. Hij eet de letters van het verhaal op, de o en de a zijn zijn lievelingsletters. En later hele woorden. Maar een boek zonder woorden is een boek zonder zinnen, en dat kunnen wij niet lezen. Hij moet dus ophouden. Of daar moeten de lezers van dit boek voor zorgen...

Dit prentenboek speelt op een originele manier met fantasie en realiteit. Het is mooi en grappig hoe de vraatzuchtige krokodil het verhaal doorkruist door ongegeneerd zijn weg te bijten doorheen de prenten en de pagina's. Tot uiteindelijk doorheen het boek zelf.
De kleurrijke prenten zijn grotesk en grappig. Vooral de expressie van de grote krokodil en het kleine eendje spreken boekdelen.
De tekst zelf spreekt de lezer rechtstreeks aan, wat soms wat stroef klinkt. Maar elke goede voorlezer zal de tekst vlot naar zijn of haar hand zetten en zo zorgen voor uren vrolijk en 'bibberend' voorlees- en kijkplezier.


Eric Vanthillo
december 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:19 januari, 2014
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2014