· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Wees blij dat je geen middeleeuwse
 ridder bent

 Reeks:

 Wees blij dat je …

 Auteur:

 Fiona Mcdonald

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 David Antram

 ISBN:

 9789462020412

 Uitgever:

 NBD Biblion

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Engels: Karin Beneken Kolmer

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 You Wouldn’t Want to Be a Medieval Knight!

 AVI:

 

 Thema’s:

 ridder

 Prijs: €

 13,95

 

 

Na een korte inleiding wordt in 12 dubbele-pagina-hoofdstukjes verduidelijkt hoe je ridder kon worden, hun opleiding, wat hun taak was, hoe ze leefden, hun bewapening en de problemen daarmee… Een verklarende woordenlijst en een register sluiten het boek af.
De auteur geeft de informatie op een ironische, humoristische manier om de jonge lezer duidelijk te maken dat het eigenlijk niet zo leuk moet zijn geweest om ridder te worden. Een inleidende tekst in grote letter wordt aangevuld met een aantal grappige tekeningen waarbij nog extra tekstblokjes staan, al dan niet ordelijk over de bladzijde verdeeld. Er wordt ook telkens een handige tip meegegeven, eveneens op een  ironische, humoristische manier.
De lezer krijgt ondertussen wel heel wat informatie over de opleiding en het leven van de ridder. De titel laat al uitschijnen dat het geen pretje moet zijn geweest. Iets wat in elk hoofdstuk nog eens duidelijk wordt gemaakt.
Het boek vertelt op een heel aparte manier het leven van deze strijders uit de middeleeuwen. Leuk om te lezen en te bekijken!


Pol Van Damme
november 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:15 december, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013