· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Het teken van Athena

 Reeks:

 Helden van Olympus, deel
 3

 Auteur:

 Rick Riordan

 Aantal blz.

 487

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789022566459

 Uitgever:

 Boekerij

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Engels: Marce Noordenbos

 Leeftijd:

 + 12

 Originele titel:

 The Mark of Athena

 AVI:

 9

 Thema’s:

 avontuur, Romeinse en Griekse mythologie

 Prijs: €

 17,95

 

 

Annabeth heeft Percy teruggevonden in het kamp van de Romeinse halfgoden. Samen met hun vrienden proberen ze de praetor Reyna te overtuigen om de twee kampen te laten samenwerken, en hun zevenkoppige team op queeste te sturen. Maar dan slaat Leo door en beschiet de Romeinen, waardoor zijn vrienden maar op het nippertje kunnen ontkomen. Ze vertrekken op hun queeste, achterna gezeten door het Romeinse Kamp. Na enkele omzwervingen waarbij ze essentiële tips verzamelen voor hun tocht, trekken ze naar Rome. Daar moeten ze allemaal strijden voor hun leven, Romeinse goden en twee titanen verslaan, allemaal om te proberen het ontwaken van de aardgodin Gaia te stoppen. Hun krachten en vindingrijkheid worden zwaar op de proef gesteld, maar het is hun samenwerking die ervoor zorgt dat ze hun vijanden kunnen verslaan. Of toch gedeeltelijk, want hun queeste is nog lang niet afgelopen…

Na hun vorige avonturen zijn de zeven halfbloeden die Gaia moeten tegenhouden bepaald. Ze proberen om hun kampen mee in hun strijd te betrekken maar bereiken jammer genoeg het tegenovergestelde: een oorlog tussen het Romeinse en Griekse Kamp wordt onvermijdelijk. Daarom moeten ze hun eigen krachten en kennis ten volle gebruiken in hun zoektocht naar een oplossing. Ze krijgen steeds meer te maken met Griekse goden die hun Romeinse kant tonen en daarom niet zo inschikkelijk zijn. Ook blijken heel wat geesten een bondgenootschap met Gaia gesloten te hebben, waardoor ze veel tegenkanting ondervinden. De uiteenlopende karakters van de hoofdpersonages zorgen voor de nodige wrijvingen, maar bieden tegelijk veel mogelijkheden voor verrassende wendingen in het verhaal. Het verleden van enkele van hen speelt ook een belangrijke rol in hun gedrag. Ze hebben allemaal hun zwakke momenten wel eens, waarop ze twijfelen aan zichzelf, aan hun krachten, aan het belang van hun aanwezigheid bij deze missie. Maar de vriendschap die hen verbindt en de dreiging van Gaia zorgen ervoor dat ze uiteindelijk toch hun beste beentje voorzetten en hun krachten zo optimaal mogelijk inzetten. En als er al eens iets misloopt, wordt het nadien wel weer rechtgezet.

Deze fantasierijke magische reeks zit vol spanning en actie, waarbij de Romeinse en Griekse godenwereld mee de hoofdrol spelen. Een aanrader!


Mik Ghys
november 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 december, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013