· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Coco of het kleine zwarte jurkje

 Reeks:

 

 Auteur:

 Annemarie van Haeringen

 Aantal blz.

 30

 Illustrator:

 Annemarie van Haeringen

 ISBN:

 9789025864064

 Uitgever:

 Leopold / Gemeentemuseum Den Haag

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 hedendaagse kunst, mode, Coco Chanel

 Prijs: €

 13,95

 

 

Coco Chanel groeide op in een weeshuis, terwijl haar vader nog leefde. Zij voelde zich als een afgedankt niemendalletje en moest er hard werken.
Toen zij op haar eigen benen stond, wilde zij rijk en beroemd zijn. Maar daarvoor moest zij haar ambities ten volle in de strijd gooien. Zij trok in bij een vriend in een kasteel en leerde er de protserige gewoontes van de adel kennen.
Eigenwijs als zij was, bewandelde zij ongewone paden en creëerde zij hoeden en dameskleren die opvielen door hun soberheid. Zij creëerde ook een erg duur parfum. Snel keek iedereen naar haar op en haar collectie verkocht als zoete broodjes. Uiteindelijk creëerde zij het meest eenvoudige zwarte jurkje, het magische jurkje dat liet zien hoe mooi de vrouw is als persoon. Iedereen kocht zo'n jurk en Coco bereikte met gemak wat zij altijd bereiken wilde.

Van Haeringen vertelt met veel humor het levensverhaal van Coco Chanel. Beknopt en helder rijgt zij de hoogtepunten en gekende keuzes uit haar leven aan elkaar tot een vlot verhaal.
De luchtige prenten vol expressie ogen als pareltjes. Zij focussen op details en tonen de essentie met voldoende fantasie.
Een mooi lees- en kijkboek voor een erg jong (en ouder) publiek dat meer wil weten over het stijlicoon Coco Chanel.


Eric Vanthillo
november 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:28 november, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013