· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Test

 Reeks:

 

 Auteur:

 Mirjam Mous

 Aantal blz.

 284

 Illustrator:

 (omslag) Marieke Oele

 ISBN:

 9789000323074

 Uitgever:

 Van Holkema & Warendorf

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 14

 Originele titel:

 

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 zoektocht, dreiging, opdrachten

 Prijs: €

 13,99

 

 

Op de eerste dag van de vakantie krijgt Elvis een briefje in zijn handen gedrukt door een zwerver waarin staat dat zijn vader is ontvoerd en hij niemand mag inlichten. Al gauw merkt hij dat de ontvoerders niet met zich laten spotten. Hij komt in een onmogelijke situatie terecht waarin hij dingen moet doen die totaal tegen zijn ingesteldheid indruisen. Maar hij heeft geen keus. Zal hij zijn vader nog terugzien?

Het begin van het verhaal is erg intrigerend en de lezer raakt onmiddellijk geboeid door wat er van Elvis wordt gevraagd. Gaandeweg echter lijken de dingen vreemder en vreemder te worden en lijkt het verhaal zich vast te rijden door telkens maar weer een andere opdracht die Elvis moet uitvoeren. Tussen de opdrachten door probeert Elvis zijn vader terug te vinden door verschillende elementen uit zijn opdrachten met elkaar te linken.
Net op het moment dat het voor de lezer een beetje teveel van het goede begint te worden, komt de waarheid aan het licht. En die is bijzonder onthutsend!
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van het hoofdpersonage in de ik-vorm. De lezer weet dus ook niet meer dan wat Elvis doet en denkt. Samen met Elvis probeert de lezer het probleem op te lossen. De ontknoping is echter heel verrassend. Het verhaal komt heel realistisch over en de personages worden herkenbaar geschetst.
Onderhoudend verhaal met misschien een ietwat lang middenstuk maar met een bizarre ontknoping. Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.


Pol Van Damme
november 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:27 november, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013