· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Superdieren

 Reeks:

 

 Auteur:

 Derek Harvey

 Aantal blz.

 256

 Illustrator:

 Diverse illustratoren

 ISBN:

 9789401409353

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Engels: Corrie van den Berg

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 Super Nature

 AVI:

 

 Thema’s:

 dieren, recordhouders

 Prijs: €

 19,99

 

 

Verdeeld over enkele grote thema’s wil men bijzondere dieren onder de aandacht brengen. Na een inleidend deel rond dieren in het algemeen over vormen en maten, levenswijzen en bouw, volgen er vier grote hoofdstukken die een groot aantal dieren belichten. Elk beschreven dier wordt op een gelijkaardige manier voorgesteld. Een inleidend tekstblokje en twee ‘staalkaarten’ geven informatie over het dier. Een eerste staalkaart geeft heel kort informatie over grootte – al dan niet met een vergelijking met de grootte van de mens – leefomgeving, plaats van voorkomen en menu. Een tweede staalkaart geeft specifieke informatie over het dier in feiten en cijfers. Deze kaart bevat telkens informatie die erg bijzonder is voor dat dier.
Het grootste deel van elke dubbele bladzijde wordt ingenomen door een foto van het dier in kwestie. Daarbij wordt dan ook nog eventueel vermeld welk record dit dier op zijn naam heeft staan.
Omdat elk dier wel in één of ander onderdeel een recordhouder is, komt de lezer/kijker dan ook heel wat bekende dieren tegen, naast een klein leger aan heel ongekende, soms zelfs bizarre dieren.
Leuk om te bekijken en hier en daar wat informatie op te pikken. Toch zitten er regelmatig informatiestukjes tussen die de jonge lezer weinig zullen zeggen of zelfs niet gekend zijn.
Het boek is heel verzorgd uitgegeven in een groot formaat en zal menig dierenliefhebber kunnen bekoren.


Pol Van Damme
oktober 2013


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:07 november, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013