· Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken ·

 

 Titel:

 Guinness World Records 2014

 Reeks:

 

 Auteur:

 (redactie) Wilma Eras, Martijn van
 Opbergen, Nel Goebertus

 Aantal blz.

 272

 Illustrator:

 

 ISBN:

 9789026134616

 Uitgever:

 De Fontein

 uitgavejaar

 2013

 Vertaler uit…:

 Engels: Linda Berenbroek, Kayleigh de Block,
 Janke Greving, Jan van de Westelaken,
 Martijn van Opbergen

 Leeftijd:

 + 10

 Originele titel:

 Guinness World Records 2014

 AVI:

 

 Thema’s:

 records, weetjes

 Prijs: €

 24,95

 

 

Dit jaarlijkse naslagwerk is een plezier om in te grasduinen. In de inleiding zet de redactie even enkele Belgische en Nederlandse nieuwe records in de kijker. Altijd leuk om even te zien waar landgenoten sterk in zijn. Daarna krijg je informatie over wat je moet doen als je een record wil breken, en hoe dan alles verloopt. En dan krijg je alle onderwerpen waarin records te rapen vallen. Je kan het zo gek niet bedenken of er is iemand die het record op zijn naam heeft staan. Eerst heb je natuurlijk de records in de natuur, waarbij aardbevingen, vulkanen en heel veel dieren vermeld worden. De ‘sterke staaltjes’ zijn altijd indrukwekkend en ‘wetenschap en techniek’ laat je steeds versteld staan over hedendaagse uitvindingen. Ook sport is een uitgebreid hoofdstuk, want daar valt elk jaar wel iets nieuws te rapen.
Nieuw in de editie van dit jaar is het 3D-element. Overal in het boek vind je ‘in 3D’- of ‘bekijk video’-pictogrammen. Zo kan je de records live bekijken, zoals de grootste spugende cobra, de verste afstand op een skateboard door een geit, of de meeste mensen in een Mini.
Meer dan 3000 adembenemende records vind je hier, voorzien van heel veel spectaculaire foto’s. Een fantastisch boeiend naslagwerk dat iedereen boeit, jong en oud!


Mik Ghys
oktober 2013 


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:20 oktober, 2013
Legal disclaimer.Copyright Pluizuit 2013